Comments

Løs malelærred i glas og ramme

For laaaaaaaaaaang tid siden købte jeg et stykke løs malelærred. Bare for at prøve, hvordan det egentlig er at male på et ikke-opspændt lærred. Jeg køber jo altid færdige malerlærreder, som er spændt på en træramme. Men jeg har efterhånden set flere og flere, der maler på et stort stykke løst malelærred, og så klipper de det op og får det spændt på en ramme efterfølgende.

Det er en helt anden måde at male på – på sådan et stykke løst lærred. For man ved jo ikke, hvad det skal ende op med. Normalt går jeg efter en bestemt opbygning og komposition i mine malerier (f.eks. et tungt og mørkt hjørne) for at skabe balance. Men når jeg maler på løs malelærred, er det en anden sag, da jeg jo ikke ved, hvilket format det skal ende ud i.

Jeg har nu klippet lærredet i mindre stykker og sat det i rammer. Jeg knipsede et par billeder af dem med min telefon, da jeg hang dem op på udstilling for et par uger siden.

Løs malelærred i ramme

Maleri i træramme

Maleri i sort ramme

malerier på udstilling

Efter nu at ha’ lavet disse malerier i glas og ramme, er jeg kommer frem til, at det er en rigtig fin måde at lave malerier på. Til tider kan jeg godt køre lidt død i de store lærreder og den ofte meget lange process i at lave et maleri færdigt. Men ved at male på løs malelærred kan jeg lave nogle malerier, som kræver knap så meget af mine tanker omkring komposition og opbygning af maleriet.

Jeg vil helt sikkert vende tilbage til at lave flere af disse malerier i fremtiden. Det er ret med lidt afveksling i atelieret – også selvom det altså er de store lærreder, som jeg har kastet min kærlighed på.

I maleriarkivet kan du se flere af de malerier, som jeg har lavet i glas og ramme.

 

 

 

 

 

 

 

MettesMaleri

Dette er din forfatter boks, hvor du skriver om dig selv, eller giver info om et eller andet. Du ændrer denne tekst ved at gå ind på "rediger min profil" oppe i højre hjørne. Rull lidt ned så finder du denne tekst.

There are 8 comments
 1. Birgit

  Hej Mette.
  Jeg er også i gang med at prøve lidt glas og ramme af, men kan ikke helt finde ud af om jeg bryder mig om det. Jeg synes glasset stjæler lidt af indtrykket., og de er vanskeligere at transportere, end lærreder.. køber du mon også rammer i Ikea ?
  Vh. Birgit

  • mettesmaleri

   Hej Birgit

   Jeg kan faktisk godt li’ udtrykket med lærred i ramme, men jeg er aldrig kommet sådan RIGTIG igang med det. Derfor har jeg heller ikke forsøgt med med “ordentlige” rammer endnu men bare et par ikearammer, jeg havde. Disse rammer er nemlig fra ikea, og jeg synes, at de er for voldsomme. Jeg ville foretrække en ramme med en noget smallere kant.

   Og ja, så er der lige det med at transportere/sende dem. jeg har gjort det én gang, hvor jeg polstrede den rigtig godt. Og det gik fint.

   Kh. Mette

 2. Jeg synes faktisk at billige rammer kan være ganske fine også… og hvis man udstiller meget er der stor risiko for skrammer, så som en udstillingsramme er det en god idé med nogle som man har råd til at købe mange af – uden at gå konkurs ; ) … så kan man jo altid lave et notits om, at billedet får en en ny ramme i tilfælde af køb, eller at rammen ikke er en del af prisen, men at den følger med gratis ; )

  • mettesmaleri

   Ja, det lyder da som en god idé Snullemor. Jeg synes bare ikke Ikea har de rammer med en tynd kant, som jeg synes er pæne…desværre.
   Kh. Mette

   • Snullemor

    Nåå nej, det kan du have ret i… man må nogen gange gå på kompromis ; ) Man kan jo heller ikke selv vælge størrelser når man køber færdige rammer…. Men det det er nok meget godt – for glarmesteren ; )

 3. Birgit

  Jeg kan og bedst lide enkle rammer med tynd kant. Så hvis nogen har gode forslag til hvor man kan købe, så fortæl endelig. Ellers må man jo betale den pris det koster for ordentlig indramning og så er det en det af kunstværket, og salgsprisen bliver derefter.
  Birgit

  • mettesmaleri

   De har faktisk pæne lyse trærammer i søstrene Grene, men man skal ikke tage bagpladen af og på mange gange, før de små “metaldutter” begyder at blive løse. Og i Føtex synes jeg, at de har flotte smalle metalrammer i mat sort.

   • Jeg har faktisk sådan en pistol, så jeg selv kan skyde nye i ; )

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *