Comments

en times fremskridt med nyt abstrakt maleri

Abstrakt maleri undervejs af Mette Lindberg

Maleri i abstrakt stil af Mette Lindberg

Abstrakt maleri af Mette Lindberg

I går kom jeg lidt videre med dette maleri. Jeg synes efterhånden, at det er længe siden, at jeg startede på det, men jeg har ikke rigtig haft tid og overskud til at komme videre. Jeg har ikke haft nogen bestemte planer for maleriet ud over, at jeg gerne vil lave det til et lyst abstrakt maleri.

Jeg havde virkelig svært ved at komme videre med det i går og vidste slet ikke rigtig, hvor jeg skulle starte. Jeg besluttede at bruge den hvide maling for at få skabt lidt ro i maleriet. I kan se på billedet, hvordan jeg har brugt vandfortyndet maling til at skabe nogle hvide lag oven på den ellers så farverige bund. Det sker i øvrigt ofte, at jeg ikke ved, hvordan jeg kommer videre med et abstrakt maleri. Her lader jeg det enten stå lidt tid og vender så tilbage til det, eller også gør jeg noget drastisk ved det her og nu – fx som på dette maleri, hvor jeg hældte noget hvid vandfortyndet maling ud over. Når man maler abstrakt maleri, som jeg gør, kan man jo ikke rigtig gøre noget forkert, og nogle gange kan dét at gøre NOGET være en stor hjælp til at komme videre med det abstrakte maleri. Og så er det sådan set lige meget, hvad dette NOGET er.

Ud over den hvide maling fik jeg lavet lidt sorte detaljer i form af mønstre og prikker lavet med henholdsvis tusch og silkepapir. Det blev kun til en time i atelieret i går, da jeg ikke rigtig kunne koncentrere mig. Men lidt har jo også ret 🙂 Jeg håber, at jeg snart kan vise jer det færdige resultat.

God weekend.

Et abstrakt maleri i processen

MettesMaleri

Dette er din forfatter boks, hvor du skriver om dig selv, eller giver info om et eller andet. Du ændrer denne tekst ved at gå ind på "rediger min profil" oppe i højre hjørne. Rull lidt ned så finder du denne tekst.

There are 4 comments
 1. Ina

  Lader du bare det vandfortyndet maling tørrer ud? Hvad hedder den super fede pink farve, hvor køber du den henne? 🙂 Super flotte ting du laver. Jeg sidder og suger ideer til mig!

 2. Ina

  Lader du bare det vandfortyndet maling tørrer ud? Hvad hedder den super fede pink farve, hvor køber du den henne? 🙂 Super flotte ting du laver. Jeg sidder og suger ideer til mig!

 3. Hej Ina. Og velkommen til. Den pinke farve i maleriet her over er vist en blanding af forskellige pink akryl farver. Men jeg bruger bl.a. en neon lyserød fra mærket Galeria, som du kan få nærmest alle steder. Derudover har jeg også en neon akryl, som vist er fra Søstrene Grene eller Føtex. Så der er mange muligheder. Men jeg har også forskellige andre nuancer af det pink-røde-lyserøde, som – når de blandes – bliver til andre farver. Det er vist det der er sket i dette maleri 🙂 Håber du forstår:-)

  Som regel lader jeg den fortyndede maling tørre ind, inden jeg maler videre på maleriet. Men det kommer naturligvis an på, hvor vådt det er. I dette maleri blev det lige lovlig vådt (som du sikkert kan se), så der blev jeg nødt til at tørre noget af det af dagen efter, da det bare lå og flød oven på lærredet. Men hvis man laver malingen knap så tynd, så kan den sagtens tørre ind og give en fed effekt. Jeg plejer som regel at putte maling på penslen og så derefter dyppe den i en kop vand. Håber at det giver lidt mening. Ellers skriver du bare igen.

 4. Hej Ina. Og velkommen til. Den pinke farve i maleriet her over er vist en blanding af forskellige pink akryl farver. Men jeg bruger bl.a. en neon lyserød fra mærket Galeria, som du kan få nærmest alle steder. Derudover har jeg også en neon akryl, som vist er fra Søstrene Grene eller Føtex. Så der er mange muligheder. Men jeg har også forskellige andre nuancer af det pink-røde-lyserøde, som – når de blandes – bliver til andre farver. Det er vist det der er sket i dette maleri 🙂 Håber du forstår:-)

  Som regel lader jeg den fortyndede maling tørre ind, inden jeg maler videre på maleriet. Men det kommer naturligvis an på, hvor vådt det er. I dette maleri blev det lige lovlig vådt (som du sikkert kan se), så der blev jeg nødt til at tørre noget af det af dagen efter, da det bare lå og flød oven på lærredet. Men hvis man laver malingen knap så tynd, så kan den sagtens tørre ind og give en fed effekt. Jeg plejer som regel at putte maling på penslen og så derefter dyppe den i en kop vand. Håber at det giver lidt mening. Ellers skriver du bare igen.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *