Comments

En lille rundtur i mit atelier…

Det roder i mit atelier! Nu er du advaret…

Jeg er jo så privilegeret at have et lille atelier i kælderen. Trods den sparsomme plads – som måske snarere skyldes alt mit rod end de egentlige kvadratmeter – så elsker jeg det.

I dag kommer du på en lille rundtur i mit atelier.

DSC00457

Jeg elsker, at jeg bare kan rode, plaske om mig med maling og ikke tænke over, om jeg nu spilder på gulvet. Da vi flyttede ind, lå der et gammelt retro korkgulv. Og det lod jeg faktisk ligge. Ofte drømmer jeg mig til et helt hvidt gulv, men indtil korkpladerne ikke kan mere (de er så småt begyndt at løfte sig fra gulvet pga. alt det, jeg spilder), så lader jeg gulvet blive. Gulvet er, som du kan se på billederne herunder, efterhånden et helt maleri i sig selv…

I dag vil jeg gerne vise dig lidt billeder fra mit atelier. Som du kan se, er det for tiden en værre rodebunke, men jeg har ærlig talt sjovere ting at give mig til end at rydde op 🙂 Ej…jeg plejer at tage en oprydningsdag engang imellem, men når jeg først er igang med penslerne, så vil jeg bare hellere male, end at lægge tingene pænt på plads. Det kender du sikkert…?

DSC00459

Som du kan se på det øverste billeder, har jeg ofte gang i flere malerier. Jeg kan godt li’ at gå til og fra mine malerier. Hvis jeg går i stå på det ene, kan jeg altid fortsætte på det andet. Og så er malingrester i øvrigt slet ikke så dumme – dem kan du jo klaske på et tomt lærred og se, hvad der sker. På billedet herover ser du en rest løs malerlærred, som jeg sikkert vil lave nogle små malerier af.

DSC00461

Her i hjørnet af atelieret ligger bunker af silkepapir. Jeg er lidt flov over det her billede, men hva’…synes nu, du skulle se det. Hvis du kender en mere praktisk (og pæn!) måde at opbevare silkepapir på, så hit gerne med den.

DSC00463

Jeg elsker mine små sorte spande, som jeg har fået af blomsterhandleren på torvet i Silkeborg. Det er så praktisk og nemt altid at kunne smide penslerne herned. Der kan de godt stå et par dage, inden jeg rengør dem.

DSC00466

På min gamle gule stålreol opbevarer jeg min maling. For tiden er jeg ret imponeret over mærket Lukas. Især den hvide, som du ser i billedet. Den er ret transparent og dækker ikke helt. Du kan købe Lukas maling her

DSC00464

Jeg kan ikke leve uden mine Posca tuscher, og jeg har efterhånden en god samling stående. De kloge siger, at de skal stå med proppen ned ad, så de ikke tørrer ud. Det forsøger jeg at huske mig selv på, men som du kan se, så glemmer jeg det. Ups!

DSC00468

Min elskede maleskammel! Købt billigt i Ikea og derefter malet med neonorange. Jeg står egentlig for det meste op og maler, men med en voksende babybule er det nu ret at kunne sidde lidt engang imellem.

DSC00469

Til de mørke dage eller bare når mine store lærreder skygger for lampen i loftet, som  – vældig usmart – er placeret i det ene hjørne i loftet, har jeg min håndværkerlampe. Derudover min hårtørrer, som jeg bruger, når jeg bliver utålmodig i tørretiden. Det sker tit.

Og så min malefutter. Jeg vader mildest talt rundt i maling, når det går løs, så det er nemt lige at træde ud af dem, inden jeg forlader atelieret.

Jeg drømmer om at lave en makeover i mit atelier. Jeg drømmer om lidt mere luft omkring mig og noget bedre lys. Jeg har det hele tegnet og tilrettelagt inde i hovedet, men lige nu vil jeg hellere bruge de sidste timer inden min barsel på at male.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *