Comments

Eksperimenter med farverige malerier

Farverige malerier undervejs

Det er ikke fordi, der sker det store i atelieret for tiden. Som du måske har læst i dette indlæg, så er jeg ved at udvikle mit udtryk i mit maleri uden egentlig at vide, hvad det skal føre til.

Det fortsætter jeg med lidt endnu, og jeg håber, at at jeg snart kan fremvise nogle færdige farverige malerier.

Farverige malerier undervejs

Et farverigt maleri i process

Brudstykke af farvrigt maleri

 

 

Som du kan se, har jeg lagt neonfarverne på hylden for en stund og i stedet taget nogle mere blide farver i brug. Jeg kender dog mig selv godt nok til, at de lysende neonfarver nok skal finde vej til mine malerier i en eller form. Og faktisk vil jeg stadig smide ovenstående malerier ind under kategorien farverige malerier – det fornærmer jeg vist ikke nogen ved at gøre.

Selvom jeg altid prædiker overfor mine kursister på Mettes Maleskole, at de ikke skal lade sig frustrere i processen, men i stedet bare stole på, at det nok skal blive godt – så oplever jeg for tiden selv flere frustrationer i atelieret.

Jeg kan såmænd godt li’ strøgerne. Farverne. Og farvekombinationerne. Men jeg synes ikke rigtig, at jeg kan finde helheden frem og finde nøglen til det færdige maleri. Af erfaring ved jeg dog, at det lige pludselig kommer – måske endda når jeg mindst venter det. I hvert fald bliver jeg ved med at forsøge og eksperimentere, til den pludselige sidder i skabet.

Og hvad så med den gamle malestil med de meget farverige malerier, tænker du sikkert?

Den forsvinder ikke helt. Jeg kan mærke, at jeg ikke skal slippe den helt endnu, men derimod måske bare kombinere den med alt det nye.

I hvert fald glæder jeg mig til at knække koden til mine nye malerier. Gerne snart…

Inde i mit maleriarkiv, kan du se hvor forskellige malerier jeg har malet de sidste par år. Selvom der naturligvis er en rød tråd i dem alle, så har jeg alligevel perioder, hvor jeg ændrer mig lidt i malestil.

MettesMaleri

Dette er din forfatter boks, hvor du skriver om dig selv, eller giver info om et eller andet. Du ændrer denne tekst ved at gå ind på "rediger min profil" oppe i højre hjørne. Rull lidt ned så finder du denne tekst.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *