Comments

Brug silkepapir i maleriet

Ud over at bruge ganske almindelig akrylmaling når jeg maler, så gør jeg også altid brug af forskellige andre materialer for at få forskellige effekter frem i mine malerier. Ét af de materialer, som jeg elsker at bruge, er silkepapir. Man kan virkelig lave fine detaljer med det silketynde papir i maleriet, og så er det rigtig nemt at arbejde med.

Sådan bruger du silkepapir i dit maleri

Brug silkepapir i akrylmaleri

Jeg har opdaget, at man ofte kan få silkepapir i Søstrene Grene. Synes det er noget billigere der end i boghandlen. Ellers er jeg faktisk også begyndt at gemme silkepapir, når jeg f.eks. shopper over nettet og får tilsendt de fineste pakker “wrapped” ind i farverigt silkepapir. Det var bl.a. tilfældet med det sort-hvide papir på de to øverste billeder. Har efterhånden haft det liggende længe med tanke på at bruge det i et maleri. Jeg har altid kun brugt ensfarvet papir, så jeg glæder mig til at prøve med det mønstrede silkepapir i et maleri. Det plejer jo at være selve formen, jeg klipper silkepapiret i, som giver effekten, men med det mønstrede vil det jo være papiret i sig selv der får en effekt. Som jeg sidder og skriver om det her, kan jeg næsten ikke vente med at komme i gang med at bruge dette stribede silkepapir i et maleri.

Men hvordan bruger man silkepapir i et maleri? Her kommer en lille lynguide, hvis du selv vil eksperimentere:

1. Klip silkepapiret i den form, du ønsker.
2. Put laklim (eller en anden flydende lim) på lærredet med en svamp.
3. Læg papiret forsigtigt på.
4. Glat silkepapiret ud ved også at give det lim ovenpå med svampen.
5. Vent til det er helt tørt med at male med maling ovenpå.

Jeg har bl.a. brugt silkepapir i dette maleri til det lyseblå i øverste højre hjørne og til de tre koralfarvede trekanter i nederste vestre hjørne.

MettesMaleri

Dette er din forfatter boks, hvor du skriver om dig selv, eller giver info om et eller andet. Du ændrer denne tekst ved at gå ind på "rediger min profil" oppe i højre hjørne. Rull lidt ned så finder du denne tekst.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *