Comments

De her materialer bruger jeg i mit maleri…

Og de samme materialer skal du bruge, hvis du vil bruge mine maleri teknikker…

Jeg bliver tit spurgt, hvilke forskellige materialer, som man skal ha’, hvis man vil på online malekursus hos mig. Derfor har jeg jeg lavet dette indlæg, hvor du kan få en idé om, hvad det kræver af materialer at bruge mine teknikker. Det er de samme materialer, du skal bruge, hvis du køber mine undervisningsvideoer.

Akrylmaling til maleri

Lærreder

Skal du med på forløb hos mig anbefaler jeg 2 lærreder (måske flere, hvis du er effektiv). Jeg anbefaler lidt store lærreder, f.eks. 1×1 meter, så har du lidt plads at brede og øve dig på.

Og hvor dyre lærreder skal man så lige købe, tænker du måske….?

Hvis du er nybegynder og ikke har planer om videresalg, så kan det være helt fint, at købe lærreder i f.eks. Søstrene Grene eller Bilka. Det, der er med disse lærreder er, at selve lærredet ikke er verdens bedste kvalitet (det er dog fint nok), og kommer du op i de store størrelser, vil lærredet have en tendens til at vride sig skævt, fordi trærammen måske heller ikke er helt i top.

Der er flere, der grunder deres lærred med Gesso, inden de går i gang med at male. Jeg har aldrig brugt det, men det kan måske anbefales, hvis du løber billigere lærreder.

Læs mit indlæg om kvalitetslærreder her.

Maling

Og hvad så med maling? Skal det være det dyreste kræs eller er det okay med maling fra Søstrene Grene? Igen – som med lærrederne – her kommer det an på dit ambitionsniveau. Den billige maling er altså helt ok, men den dyrere kvalitetsmaling har oftest en bedre lysægthed, hvilket gør, at den holder sin farve, selv efter mange år og en masse sollys. Jeg holder personligt selv af maling far Galeria og Golden. Og på det seneste er jeg også begyndt at bruge maling fra Lukas.

Lukas akrylmaling og golden akrylmaling

Du vil blive overrasket over, hvor lidt maling, du faktisk kommer til at bruge (bl.a. fordi at vi tynder det meget op med vand), så selvom det måske virker voldsomt at skulle ud at købe en masse, så holder det altså længe. Husk rigeligt med hvid.

Du kan evt. tilføje nogle neonfarver til malingsamlingen, hvis du er til det.

Pensler + en bred pensel

Pensler er nok et af de områder, hvor jeg er lidt atypisk (og måske også lidt nærig…). Jeg kan sagtens stilles til tåls med billige pensler fra byggemarkedet eller Søstrene Grene, og jeg vil meget hellere bruge mine penge på maling og lærreder.

Jeg bruger ikke helt tynde pensler, da jeg holder af de brede strøg (og i øvrigt bruger Posca tuscher til de små detaljer). Så gå efter pensler på mindst 2,5 cm i bredden, hvis du spørger mig.

Kan man male sig glad

Det er vigtigt, at du tilføjer en bred pensel, som den du ser på billedet her over. Den er omkring 8 cm. bred. Lidt mindre kan også gøre det.

Pensler til akrylmaleri

Spraymaling

Spraymaling bruger jeg hyppigt i mine malerier. Og gerne af den knap så giftige slags. Jeg kan f.eks. anbefale Montana Gold, som koster omkring 40 kr. pr. dåse. Du kan købe dem her. Ønsker du neonfarverne, er det dem, der hedder “Flour”.

Jeg anbefaler HELT klart en hvid spraymaling, og derudover synes jeg, at du skal købe et par andre farver, som du holder af. Evt. neon, hvis du er til det.

Brug disse spraymaling til dit maleri

Uni Posca Tuscher eller andre maling-markere

Malingtuscher, som f.eks. Uni Posca, er geniale til alle de små detaljer i maleriet, og jeg bruger dem RIGTIG RIGTIG meget.

Som du kan se på billedet herunder, fås de i mange forskellige tykkelser (og farver…). Men hvad skal du lige vælge at købe, hvis ikke du ønsker at kaste hele opsparingen efter dem?

Jeg foreslår, at du i hvert fald køber en hvid og en sort. Jeg bruger især hvid i én af de helt tynde, og så i den størrelse, der bare ligner en alm. tusch i størrelsen. Men vælg de farver, som du kan godt li’ og sørg bare for, at have både nogle lyse og mørke farver.

Jeg har også god erfaring med Molotow, som især i neonfarverne er mere dækkende oven på mørke baggrunde end Posca.

De forskellige tuscher kan købes i stort set alle hobbyforretninger og mange steder på nettet. Jeg vil anbefale, at du bruger et par hundrede kroner, så du har omkring 5-8 forskellige farver/tykkelser.

poscatuscher på maleri

Andre ting på listen…

 • Silkepapir i forskellige farver (billigt i Søstrene Grene og Tiger)
 • Laklim (til silkepapir). Jeg bruger den her
 • 1 rulle malertape (god kvalitet – ikke den billige fra Netto).
 • Karton (eller andre tykt papir) til skabeloner.
 • Et par rengøringssvampe
 • Et kosteskaft
 • Plastictellerkener (ikke pap) eller hvad du ellers har til at blande maling i.
 • Evt. en hårtørrer (hvis du som mig er lidt utålmodig…)
 • Saks.
 • En spand, som skal bruges til vand og pensler. Eller hvad du ellers vil bruge til formålet.
 • Trægrillspyd eller noget andet spids (søm, nåle el. lign)
 • Hvis du bruger andre materialer, som f.eks. flydende tusch, stencils, pastelkridt osv., finder du naturligvis også bare det frem.

Skriv endelig til mig på [email protected] eller inde på facebooksiden, hvis du har spørgsmål.

 

 

 

 

 

MettesMaleri

Dette er din forfatter boks, hvor du skriver om dig selv, eller giver info om et eller andet. Du ændrer denne tekst ved at gå ind på "rediger min profil" oppe i højre hjørne. Rull lidt ned så finder du denne tekst.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *